Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Vi har Spirulina att köpa i apoteket här online - för ett sundare liv

Den spirulina här i apoteket är bra för en rad saker, och som kosttillskott behöver du inget recept för att köpa den. Så beställ idag och ge din kost tillskotten som behövs för att ett sundare leverne! 

Inte utan anledning håller sig produkten aktuell, och i synnerhet bland hälsomedvetna människor som vet vad som ger goda hälsoeffekter. Och inget mysterium där egentligen - inte om man kikar på närmare denna lilla algs näringsinnehåll. 

Ta reda på mer om detta naturens under som funnits och frodats på jorden sen dess tidigaste organismer fick liv. En alg som klassats som så näringsrik att astronauter äter den under sina rymdfärder. Kan vara något för dig också! 

Den spirulina du kan köpa här, för leverans på flaska om 500 ml med 60 kapslar, och vi fraktar till varje vrå av landet.

Köp nyttig spirulina i apoteket online, och få hem på posten

Spirulina ska du köpa för den allmänna hälsans skull. För vad är bra för cellerna är bra för kroppen och därmed bra för hälsan. Och spirulina är bra för cellerna.

Du märker först och främst av det i hyn – där kan du verkligen se skillnaden i mellan en energifattig och glåmig hud, och en som stärkts och föryngrats med hjälp av denna alg med enastående egenskaper.

Och just för att algen är bra för huden, så används den oftast som ansiktsmask vid skönhetsvård – det är ju särskilt i ansiktet friskheten syns först hos folk. Så det är något vi gärna bidrar till. Genom vår landsomfattande tillgänglighet dygnet runt kan du lägga din beställning när du vill, och få hälso- och skönhetskur skickat hem till dig inom ett par dagar.

Spirulina att köpa till pressat pris och snart utskick

Produkten finns på marknaden i form av tabletter, pulver och kapslar men också i levande form. Som bästa kompromiss mellan bästa effekter och lätthanterlighet säljer vi här kapslar, till bra pris. Till riktigt bra pris. Genom bra inköpskanaler samt det faktum att vi inte kör med dyra butiker landet över har mycket luft pressats ur våra produktpriser, utan att tumma på kvaliteten.

Vi skickar riket runt, till vart hushåll i behov av varan. Oftast har vi spirulina i lager och kan skicka samma dag eller kort därefter – en sundare kropp är bara dagar bort när du handlar här i webbapoteket.

Vad är och vad innehåller spirulina? Läs vår wiki här

Spirulina en blågrön alg av mikroformat som växer i sötvatten där den i praktiken som fungerar som små fabriker för fotosyntes. Och den innehåller nästan allt kroppen behöver, och inget kroppen mår dåligt av. Dess näringsvärde klår i princip allt man kan hitta i naturen, och även bland raffinerad mat.

Ursprungligen utvanns den för några hundra år sedan i Mexico – där man bakade kakor på den! Efter forskning på 60-talet kring dess egenskaper och eventuella risker så gick man över till massproduktion till en världsmarknad.

Idag odlas den i en mängd sötvattendammar i Amerikas tropiska och subtropiska länder. Därefter sköljs, torkas och mals algen ner till pulver, som sedan antingen säljs så, eller omvandlas till tabletter eller kapslar.

Algen innehåller mängder av protein – 60–70 procent, vilka utgör de stora byggstenarna för våra muskler. Till det kommer omega-6 och antioxidanter som bidrar till celluppbyggnaden. Därtill vitaminer såsom B-, C- och E-vitamin samt mineraler som zink, mangan, kalium och kalcium. Kort sagt alger sprängfyllda med saker kroppen behöver.

Innehåller också betakaroten, som kroppen omvandlar till precis så mycket A-vitamin som kroppen har gagn av.

Udda fakta: Algen är inte bara dunderhonung för oss människor, utan även för bilar – av spirulina kan man nämligen tillverka etanol, t.ex. för drift av etanolbilar!

Det sägs att vi är vad vi äter. Dessutom att alla kroppens celler (utom möjligtvis en del hjärnceller) byts inom en sju-årscykel. Om du äter precis rätt kost i några år kan du ge kroppen precis rätt material och eventuellt främja din bästa möjliga hälsa och livspotential!

Recept och dosering med kapslar

I ärlighetens namn så smakar algen sådär. Inget man gärna slevar i sig med lite müsli. Den är å andra sidan inte heller någon besk medicin som kräver exakt dosering i form av tablett, kapsel eller pulver för att ge effekt – viktiga är att man får i sig tillräckligt, utan att gå till överdrift.

Hur mycket per dag beror på person och ambition. Den med ribban högt satt köper algerna i pulverform och doserar (inblandat i mat eller dryck) exakt efter noga beräkningar. För den med lagom ambition (det gäller ju att man orkar hålla den sunda linjen i flera år, inte bara medan nyhetens behag håller intresset vid liv) ger kapsel om dagen det bästa åt de flesta.

Spirulina smakar inget vidare. Så kapsel är en bra kompromiss som låter dig ta den som flytande (som är den minst processade formen) i en form som låter dig slippa smaken, eller slippa ödsla tid och möda på att kamouflera smaken i diverse recept.

Effekt redan vid låga doser

Bara du börjar ta spirulina regelbundet, även i mindre dos, så får det effekt på din hälsa. För algen är ett ständigt tillskott, ingen quick-fix. Så med en jämn och fin tillförsel av precis rätt näringsämnen så ger du kroppen förutsättningar för ett stabil och ständigt pågående förnyelse (som bättre balanserar det faktum att vi ständigt blir äldre).

Biverkningar (eller snarare bristen på dem)

Redan på 80-talet slog amerikanska studier fast att spirulina är ofarlig, och har begränsat med biverkningar. Men viktigt att komma ihåg är att detta gäller den varianter som är korrekt odlade och hanterade. Farligt kan det bli om den producerats i fel miljöer och med fel metoder, så att den färdiga produkten för med sig föroreningar. För ditt eget bästa gör du klokt i att konsultera en läkare innan du börjar använda produkter som dessa.

Mitt konto