Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Testosteron och träning: Hur män kan öka det naturligt eller med tillskott

Testosteronhormoner är en viktig grund för mognande av manlig progression och maskulina karaktärsdrag. Vid åldrande är det allmänt att nivåerna förfaller, synnerligen efter 30 årsstrecket. När lägre nivåer blir prevalent i kroppen kan många män dra stora fördelar att tillföra kosttillskott för att öka nivåerna igen. Testosteronkosttillskott hjälper processer i kroppen för muskelbyggnation, rekonvalescens, och prestationsförbättring. Låg styrka vid tyngdlyftning kan vara ett symtom av låga testosteronnivåer. Därav är det viktigt att förstå dess inflytande på kroppsfunktioner som muskelbyggnad, sexlust och psykiska hälsa. I den här texten går vi igenom hur män kan dra nytta av att öka mängden i kroppen genom naturliga alternativ, med tillskott och hur man kan göra ett hemtest.

Testosteronets påverkan på mäns träning

Testosteron i träning är en vital del för att få tillväxt av muskelmassa och råstyrka. Vävnadstillväxt i kroppen uppmuntras av neurotransmittorer som i sin tur ökar med hjälp av testosteron. Andra viktiga processer som proteinsyntes interagerar med testosteronmängden och därav sannolikheten att bygga större muskler och säkerställa bra bentäthet. 

Det är på samma sätt avgörande för en stor sexuell drivkraft, som det är för att skapa muskeltillväxt. Låga nivåer kan leda till oönskade effekter som infertilitet, låg benmärgstäthet, minskad muskelmassa och styrka. En kombination av hälsosam diet, styrketräning och förstärkande kosttillskott kan leda till större energidepåer, tillväxt av muskelmassa, väldigare sexlust och minskat kroppsfett. Testosteron för träning

Vägarna till rätt nivå i blodet och kroppen är många, det krävs ibland långsiktiga investeringar i beteendeförändringar för att utvinna fördelarna. En specifik diet och kosttillskott är två bra alternativ.

Naturliga alternativ för att öka testosteronnivån

För att öka testosteron naturligt i kroppen kan man äta vissa typer av dieter och hälsokost. Mat som höjer produktionen består främst av dieter med mycket fett. Att höja fettintagsnivåerna kan vara den enklaste vägen för optimering. Dock är det viktigt att tänka på att fleromättade fetter är dåligt för testosteronproduktionen. Mättade fetter, d.v.s. fett kött och mejeriprodukter, samt enkelomättat fett, kan vara t.ex. olivolja, hjälper dock. Avokado och nötter är perfekta alternativ, dessutom får man i sig bra vitaminer som kan bidra till hormonproduktion.

Relaterad Artikel: Köp Viagra (Sildenafil) 100 mg i Ett Onlineapotek Till Ett Fördelaktigt Pris

Ägg är ett toppenbra alternativ som både är hälsorikt och smakar bra. Förutom ökad produktion får man även kvalitetsprotein, leucin, stor andel mättat fett och enkelomättade fetter.

Studier visar även på mängden östrogen kan minska genom förtäring av champinjoner, något som motverkar testosteronbildandet. Större östrogennivåer betyder mindre testosteronmängd. Därav kan aromatisering hämmas, en process som omvandlar testosteronhormon till östrogen, med hjälp av förtäring av champinjoner. En indirekt hälsokälla!

Det endokrina systemet och hormonproduktionen behöver animaliska fetter för att sätta igång produceringen. Därför kan rött kött vara en tredje hälsokälla för en ökning, dessutom är proteinhalten rik i rött kött, en annan essentiell del av muskelbyggnatur.

Vilka andra testosterontillskott som finns för män

Andra alternativ finns även för dem som inte kan förlita sig på naturliga alternativ som ofta kan ge en mindre ökning. Om en stor testosteronbrist finns i kroppen kan andra testosteronkosttillskott för män vara ett alternativ. 

Tillskott är något som hjälper kroppen att producera normala nivåer, inte tillföra för stora mängder. Supplement av det slaget har blivit väldigt populär under de senaste åren.

Testosterontest hemma

Om man misstänker att man har låga nivåer av det kan ett test utföras hemma. Testosterontestet mäter mängden testosteron i blod eller saliv. Exempelvis kan man analysera SHBG, ett ämne som binder det och luteiniserande hormon som är en produktionsreglerare av hormonet. Dessa tester är enkla att beställa hem från olika leverantörer och nätapotek. Dock skiljer sig testerna åt, en del tittar på, som redan omnämnts, testosteron i blodet och saliven, medan andra tittar på hur väl det används av kroppen. Tolkningen av resultatet är viktigt då vissa kan har tillräckligt stora nivåer, men kroppen kanske inte tar hand om nivåerna på rätt sätt. Dock är det fortfarande värdefull information att ta reda på totala nivån i kroppen som första steg göra utredning av var man ligger. Resultatet bör dock alltid rådfrågas om med läkare. De kan bäst avgöra vilka behov man har.

När det är fastställt kan man själv välja vilken väg som är bäst för sina egna särpräglade behov. Som beskrivits finns det många vägar att ta och stora fördelar att ta vara på om ens kropp har ett behov av tillskott eller naturliga testosteronkällor. I slutändan kan ett bättre välmående resultera med förbättrad sömn, psykisk hälsa och sexliv.

Mitt konto