Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Öka sexlusten naturligt: Bockhornsklöver och andra tillskott som ökar den

Lusten varierar många gånger i livet, ibland är man mer sugen än andra perioder, ibland finns inte suget över huvud taget. Ibland gör man allt annat rätt, men ens sexdrift är fortfarande på noll. Då kan det vara bra att överväga en boost som hjälper en på traven. Här kommer alternativ som är naturliga och rena alternativ som används i över hundra och tusentals år. 

Ökad sexlust naturligt med beprövade metoder 

Vare sig du har erektionsproblem, testosteronbrist, sjukdom, stress, eller liten lust så kan sexlivet fallera, men den går att öka sexlusten naturligt. Det finns många trender, alltifrån rödbetsjuice, vattenmelon eller bär, men en del har hängt med sen tidens begynnelse och det finns idag påstådda vetenskapliga bevis för att vissa av kurerna fungerar.

Med naturläkemedel alternativ behöver du inte vara orolig för att ta något som är nytt och obeprövat. Mat och dryck som ökar sexlusten ska innehålla aminosyror och histamin.

Aminosyror gör så du känner dig kåt. Ät biff, vete, kli, flingor, choklad, lamm och nötter. I alla dessa finns det gott om L-arginin. L-arginin är en aminosyra som tillverkar protein och blir till kväveoxid. Det hjälper blodkärl att expandera av så syrerikt blod kan cirkulera bättre. Det är en nyckel till normal erektion.

Histamin gör så din orgasmförmåga ökar. I klitoris och i ollonet finns celler som heter mastceller. Dessa producerar histamin som hjälper kroppen med att producera en orgasm. Mat som höjer histaminnivån i kroppen inkluderar parmesanost, tonfisk, fläskkotlett, alger, kyckling, kalkon, bacon, cheddarost, jordnötter, skinka, rostbiff, keso, lever, anka och lamm.

En annan beprövad naturlig metod är akupunktur. Stress är en förödande faktor för sexlivet, men med akupunktur kan hjälpa dig med ro och avslappning. Nålarna korrigerar även blodcirkulationen vilket då påverkar sexuella reaktioner som åtrå och orgasm. När nålar sätts på platser närheten av könsorganet visar det en positiv effekt för män som har erektila dysfunktioner. För kvinnor hjälper det också med att öka benägenheten att nå klimax då blodflödet förbättras.

Utöver mat och akupunktur finns det även en rad kosttillskott som får tillbaka sexlusten naturligt.

Kosttillskott för ökad sexlust genom historien

I tusentals år har olika civilisationer använt kosttillskott för ökad sexlusten av olika former. Det är alltifrån örter som bockhornsklöver för ökad sexlust, rötter som ginseng, vitaminer och andra kosttillskott som ökar välmående och sexlusten. I Kina har man använt ginseng innan Kristus födelse och roten kallas för ”Kungen av Örter”. Det är även känt att örten är ett afrodisiakum och används som ett hjälpmedel hos folk som har sexuell dysfunktion.

Om kroppen har D-vitamin-brist finns det kardiovaskulär risk som påverkar den sexuella funktionen. Därför är D-vitamin en viktig del av kosten för att mildra risken och indirekt gynna sexualhälsan.

Det finns en rad med multivitamin- och örttabletter att köpa från välsorterade apotek som hjälper dig på vägen för att mer hälsosammare sexliv.

Naturliga Preparat, Bockhornsklöver och sexlust

Det finns ett antal örter och kryddor som ökar begäret. Bockhornsklöver är en av dem mest efterfrågade. Ur ett traditionellt synsätt har bockhornsklöver använts för att stoppa problem med matsmältning och i sin tur aptitlöshet, förstoppning och liknande magproblem. Men även övervikt, diabetes och plågsam menstruation. Egentligen är det en krydda som används huvudsakligen i Sydeuropa och Asien, samt inom kinesisk medicin.

Den allra kändaste egenskapen är hur den hjälper mot erektionsproblem och infertilitet hos män. Örten tros även öka testosteronnivåerna och lust hos män som kvinnor.

Ett annat ämne som används sedan antikens tider är Tribulus Terrestris för att motverka högt blodsocker, kolesterol, låga hormonnivåer och öka sexuella funktioner samt libidon.

En svensk inhemsk kandidat till ökad lustkänsla är just rosenrot, något utav ett så kallat "mirakeltillskott" som växer i trädgården. Sedan urminnes tider har rosenrot används för krämpor och sjukdomar. Mest intressant i den här artikeln är dess afrodisiakum då den har effekt på vårt hormonsystem. Den reducerar stresshormoner, som för övrigt drar ihop blodkärlen och då även penisen och vaginans blodkärl, vilket minskar känslighet för beröring och njutning.

På samma sätt kan den indiska örten ashwagandha hjälpa. Den hjälper att minska stressen och det finns viss bevis för att spermie- och könshormonproduktionen ökar vid förtäring. Testosteronhalterna kan även få en boost.

Sist, men inte minst, är macapulver från Peru. Den sägs ha egenskaper som ökad könsdrift, uthållighet och energi. Med smak som en pepparrot och smeknamnet ”Amazonas Ginseng” innehåller örten vitamin C och E, järn, selen, kalium, och zink. Forskning visar på att den har en ökad effekt på fertiliteten och sexuella funktionerna.

Få tillbaka sexlusten naturligt genom att experimentera

Alla kanske inte hjälper dig, men de kommer framförallt inte skada sexualförmågan. Därför kan det vara bra att testa olika alternativ för att se hur kroppen reagerar på olika ämnen. Ibland händer ingenting, Ibland kan det vara placebo men ibland slår det fyrverkerier i på rätt ställen. Däremot är alltid rekommendationen att göra en professionell undersökning med en läkare som faktiskt är expert inom området. Då kan man även uttrycka önskemål om att testa beprövade naturliga preparat och få rekommendationer om vad som fungerar för ens individuella situation.

Mitt konto