Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Nolvadex (tamoxifen)

4.7

Kvinna eller man - ibland är Nolvadex (tamoxifen) helt rätt att köpa när hormonerna behöver styras upp av en eller annan anledning. Du kanske har en kropp som inte på egen hand lyckas hålla en sund eller stabil hormonnivå. Eller du kanske gått igenom en medicinsk behandling som stört hormonproduktionen. Stress, graviditet, missbruk med flera andra orsaker kan också ligga bakom.

Denna generiska Nolvadex är en anti-östrogen, som dämpar effekten av kroppens egen överproduktion av östrogen. Vi säljer den som tabletter i styrkorna 10 och 20 mg – de mest populära bland våra kunder. Vårt apotek här på nätet strävar efter att ge så många som möjligt så goda förutsättningar som möjligt att kurera sig med bra och lagliga läkemedel utan att tömma plånboken.

Nolvadex Generisk:

  • 10mg
  • 20mg
Paket Per piller Pris Besparingar
30 piller + 2 Bonus piller SEK 13.45
SEK 403.42
Köpa
60 piller + 4 Bonus piller SEK 8.80
SEK 528.05
SEK 278.79 Köpa
90 piller + 6 Bonus piller SEK 8.41
SEK 756.49
SEK 453.77 Köpa
120 piller + 8 Bonus piller SEK 7.91
SEK 949.29
SEK 664.39 Köpa
180 piller + 10 Bonus piller SEK 7.52
SEK 1,352.71
SEK 1,067.81 Köpa
Paket Per piller Pris Besparingar
30 piller + 2 Bonus piller SEK 15.23
SEK 456.88
Köpa
60 piller + 4 Bonus piller SEK 12.56
SEK 753.48
SEK 160.28 Köpa
90 piller + 6 Bonus piller SEK 10.88
SEK 978.92
SEK 391.72 Köpa
120 piller + 8 Bonus piller SEK 10.58
SEK 1,269.62
SEK 557.90 Köpa
180 piller + 10 Bonus piller SEK 10.09
SEK 1,815.49
SEK 925.79 Köpa

Tamoxifen kan minska risken för återkomst av cancer i brösten med 40 till 50 procent hos postmenopausala kvinnor, 30 till 50 procent hos dem i premenopausalt stadium. Även minska risk för cancer andra bröstet med runt 50 procent.

Nolvadex (tamoxifen) – att köpa för en lägre östrogeneffekt

Produktens nu utfasade original från Astra Zeneca användes ursprungligen för hormonreglering som del av bröstcancerbehandling. Företaget lade senare ner produktionen, men Nolvadex lever kvar som en verkningsfull generika där man av andra skäl behöver en insats mot höga eller svängande östrogennivåer.

Vi tillhandahåller ett flertal generiska medikament receptfritt så här går det fint att beställa precis vad du behöver för din kur, utan större hinder av att inte kunna förnya ett recept eller svårigheter att komma ut ur bostaden.

Pris och tillgänglighet

Läkemedel - inte helt enkelt att köpa i Sverige. Regleringar gör dem över lag å ena sidan säkrare att använda, å andra sidan svårare att tag på. Vår medelväg är att erbjuda laglig generika, som man kan beställa i vårt apoteket online, till riktigt lågt pris.

Så långt möjligt försöker vi även erbjuda receptfritt alternativ, för den som inte har råd att unna sig lyxen att köa i veckor eller månader till rätt sorts läkare, och påbörja sin färd mot bättre hälsa.

Apropå lättillgänglighet: Vi når alla hörn av denna detta land, via de etablerade postombuden. Så nu räcker det med att lyfta ett finger, för att klicka hem din ”medi-kur” för bättre hormonbalans.

Bakgrund och verkningsmekanism

Tamoxifen är den aktiva substansen, och dess inverkan på människors (främst kvinnors) liv ska inte uppskattas.

Substansens är ett citrat – ett slags salt som även kroppen själv normalt producerar, och som används för ämnesomsättningen i den s.k. citronsyracykeln. Och även om den klassas som anti-östrogen så är dess verkningsmekanism inte att hindra produktionen av eller förstöra östrogen, utan att begränsa hormonets effekt på kroppen. Detta sker genom att binda till, och därmed hindra andra ämnen från att binda, till östrogenet.

Redan i mars 2003 sammanfattade en studie resultatet av användningen substansen så långt och pekade på fler än 400.000 kvinnor som hade sina liv att tacka, i kampen mot hormonberoende cancer i bröst. Inte blott och bart för effekten på cancercellerna - även för att dess icke-toxiska sammansättning, som skonar övriga kroppens celler, i motsats till vad klassiska cellgifter gör.

Behandling och även förebyggande av bröstcancer, hör till ämnets klassiska användningsområde. Men även män använder citrat-preparat likt tamoxifen, men som PCT (Post Cycle Therapy) – en avslutande del av kemiska behandlingsprogram för att öka deras muskelmassa och prestationsförmåga genom att låta östrogenet (som ju även finns i män) stå tillbaka för att ge mer svängrum åt testosteron.

Dosering av 10 och 20 mg tamoxifen

Samråd med läkare för att komma fram till rätt dosering. För såväl behandlingens längd, doserna styrka och frekvens hänger beror på syftet, och vilka biverkningar som känns acceptabla för just dig. Dessutom finns individberoende faktorer att ta hänsyn till, och som bara medicinkunniga kan utvärdera.

Vid den vanligaste användningen – tamoxifen mot bröstcancer, brukar 20–40 mg en gång om dagen (alternativt fördelat på två tillfällen per dag), tills läkaren säger stopp. Men medan Nolvadex för utrotande av cancer förutsätter ett visst upplägg så förutsätter cancer-preventiv behandling eller PCT ett annat.

Försök vara konsekvent med doseringen. Men missar du en dos så är det ingen större fara i det längre perspektivet. Viktiga är dock att du inte försöker kompensera missen genom att ta dubbel dos (dvs. ta en överdos) vid nästa tillfälle.

Att ta i beaktande inför en kur

Ta inte tamoxifen ifall du vet med dig att ha allergi mot dess aktiva substans. Och sluta med läkemedlet och ta genast kontakt med en doktor ifall ditt ansikte, svalg, din tunga eller dina läppar svullnar. Likaså om du drabbas av andningssvårigheter eller nässelutslag.

Medlet ska du likväl avstå från ifall du är gravid eller ammar, eftersom fostret kan påverkas på ett negativt sätt.

Du bör även undvika att nyttja tamoxifen samtidigt med fluoxetin paroxetin, kinidin, cinacalcet eller bupropion. Var också uppmärksam på oväntade effekter ifall du tar medlet samtidigt med andra substanser som mat och alkohol. Tänk också på att laktos finns i Nolvadex – att beakta ifall du är känslig mot den eller andra sockerarter.

Behandlingen lär inte påverka din förmåga att handskas med maskiner eller framföra bil. Men då det alltid finns risk för biverkningar så bör du hålla ett öga på hur din kropp och ditt sinnelag reagerar. Du ansvarar själv för bedömningen av din körförmåga.

Biverkningar och interaktioner

Jämfört med de klassiska cellgifterna så tenderar bieffekter från behandling medelst tamoxifen överlag vara klart lägre. Men likväl kan de uppstå, varför du alltid bör konsultera en lämplig läkare innan du ger dig i kast med en hormonbehandling som denna.

Till vanligaste biverkningarna hör bland annat menslika blödningar, blodvallningar, illamående och trötthet. Det förekommer också att vissa drabbas av huvudvärk, blodpropp, kramp och överkänslighet med mera. Huruvida det kan bidra till viktuppgång eller ledvärk är okänt. För en komplett genomgång av alla möjliga biverkningar så ska du konsultera produktens bipacksedel.

Lämna till närmaste apotek, det som blir över

Vi vill att du ska må bra. Men också att djur, natur och andra människor också ska få en god chans, så gör gärna din lilla insats för miljön, när du är klar med din kur.

Hormonreglerande ämnen som tamoxifen kan inverka menligt på många levande varelser (inklusive oss själva), och hämma artens fortplantning, ifall de hamnar fel – dvs. i vattendrag. Se därför till att förhindra det genom att lämna eventuella piller av tamoxifen till närmaste apotek, som ser till att de återvinns på ett miljökemiskt säkert sätt.

Mitt konto