Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Den för tidiga utlösningen: Vilka mediciner som kan hjälpa mot det

Tidig utlösning definieras som att en man får utlösning inom en minut av samlaget och problemet kvarstått i över sex månader. Problem kan även inkludera att ejakulationen sker innan samlaget börjat, såväl som tidigt in under akten. Två kategorier av problemet finns klassificerade: 

  • livslång primär ejakulation, något som innebär att problemet alltid existerat, och 
  • förvärvad sekundär ejakulation, att det är något som uppkommit snarare än alltid funnits.

Det bakomliggande vid för tidig utlösning

Egentligen vet man inte exakt varför en tidig utlösning sker. Tidigare antog man att det var något helt psykologiskt, med idag har forskning dragit slutsatsen att det är mer komplext än så. En mix av psykologiska och biologiska är i stället det man tittar på idag.

Relaterad Artikel: Köpa Levitra 20mg Potensmedel Online Till Ett Fördelaktigt Pris Utan Recept

Den vanligaste anledningen är psykologiska orsaker, att känslolivet är inne och saboterar sexualumgänget. Sexualupplevelser under tidig ålder, övergrepp, depression, oro för en för tidig utlösning eller skyldighetskänslor som gör att man stressar genom sexakten.

De biologiska faktorerna kan vara erektil dysfunktion, nervsystemskador, avvikande neutransmittornivåer i serotoninsystemet, urinrörsinfektion, bieffekter av läkemedel eller ärftliga fenomen. ED kan tänkas vara motsatssägande, men svårigheter med att hålla sig hård kan leda till psykologiska reaktioner, både medvetet och omedvetet, som gör att man stressar sig genom akten och kommer snabbt.

Om man inte haft några prevalenta problem tidigare kan något underliggande vara orsaken och därför bör man söka professionell hjälp av läkare. Den som tidigare erfarit problem under vissa omständigheter eller sedan starten av sina erfarenheter finns det olika tekniker man kan öva på för att själv kontrollera sina reaktioner bättre mot att komma snabbt.

Hjälpen och det man kan göra själv mot för tidig utlösning

Det finns hjälp i form av medicin och bra tips mot för tidig utlösning. Tipsen består oftast av enklare lösningar som att använda kondom, eller en tjockare typ av kondom, använda start-stopp-tekniken där man medvetet känner efter hur det känns innan man kommer och slutar med onanin tills känslan försvunnit. Därefter fortsätter man och upprepar onanin ett par gånger för att träna sin uthållighet.

Om det är psykologiska bakgrunder är terapi viktig ansats för att minska t.ex. prestationsångest, oro och stress. Ofta kan man ta med sin partner till en terapeut för att diskutera och komma fram till en gemensam strategi. Om strategierna inte fungerar kan alternativ medicin i stället fungera.

Medicin mot för tidig utlösning

Det finns både naturliga och medicinska medel för att förhindra en tidig utlösning. Naturliga hjälpa med att minska överkänslighet med örter och bedövande ingredienser.

Relaterad Artikel: Köpa Kamagra 100mg Oral Jelly Potensmedel i Sverige på Online Apotek

Ayurvedisk örtmedicin från Indien är en traditionell medicin för att behandla en rad olika tillstånd. Exempel som ge är astma, matsmältningsproblem, högt blodtryck och stress. Behandling innehåller fler än 600 örtrecept och 250 olika plantor. Några av de viktigaste är Triphala som har antioxidanta effekt, hjälper i matsmältningen och mot högt blodtryck, Guggul som hjälper att motverka kolestrol och Boswellia som har antiinflammatoriska egenskaper. Det rapporteras att örtblandningen behandlar tidig utlösning om den tas i kapselform dagligen. En studie från 2017 av forskare av ”International Society for Sexual Medicine” visade att uthålligheten ökade lite, men ökningen var betydande för de som testade.

Det kinesiska Yimusake-pillerna har på liknande sätt ett rykte om att öka sexuella uthålligheten samt öka energin. Man rapporter om att örtmedicinen kan öka utlösningstiden med nästan två minuter.

Det finns även ett gäng med olika bedövningskrämer som man kan köpa utan recept hos apotek. Dessa hjälper genom en desensibiliserande effekt på penisen.

I Sverige har vi även receptbelagda läkemedel mot tidig utlösning, något man kan få utskrivet efter ett besök hos läkare.

Avslutande ord om läkemedel mot tidig utlösning

I Sverige finns det preparat som kallas SSRI-preparat som gör att man kan hålla sig för orgasm längre vid intag. Dock finns det ett flertal alternativ, även salvor som bedövar, eller antidepressiva läkemedel som folk tar både vi behov och varje dag för att bota besvär. Det finns även piller för folk som både har problem med att man kommer för snabbt och att penisen inte blir hård. Vissa av dessa rapporterar en tre gånger så lång sexakt.

Slutligen är det bra att nämna att alla alternativ inte fungerar för alla människor. Vår biologiska uppsättning i kroppen är komplex och alla gånger förstår vi inte helt varför ett läkemedel fungerar, varför vissa tillstånd händer eller inte händer för den delen. Därav är det viktigt att rådfråga sin läkare som man tillsammans med kan experimentera för att hitta lösningar som fungerar för en själv och i samband med sin partner.

Mitt konto