Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Bästa sätten för att gå ner i vikt snabbt med tabletter och utan dem

Har du svårt att gå ner i vikt och behöver hjälp och assistans att nå dina mål samt hitta motivation? Har du börjat kämpa med dina kilon och vill gå ner i vikt snabbt så kanske du undrar vilket är det bästa sättet att gå ner i vikt. Alternativ såsom gå ner i vikt tabletter i kombination med träning och hälsosam kost, eller med träning och bättre kost. Det finns receptbelagda läkemedel och mediciner utan recept som exempelvis Xenical (Orlistat) för att behandla fetma och övervikt. Vilken behandling som passar dig beror på din situation. Läs vidare för information om metoderna! 

Vilket är det bästa sättet att gå ner i vikt snabbt på? 

Bästa sättet att gå ner i vikt är individuellt men det brukar finns några komponenter som krävs för att nå resultat, vilket är motion och hälsosam kost, även om det inte känns som enklaste sättet just nu. 

Är man 10 kg överviktig med högt BMI vill hälsan att du ska gå ner i vikt och hålla vikten. Magfett är extra farligt. Men det finns också fall där man vill tappa några extrakilon från semestern eller julen och som du vill bli av med på en månad. En graviditet gör vanligen att du ökar i vikt när du äter för två personer. Vilket är hälsosamt om hålls under kontroll. I detta fallet är det olika metoder som fungerar, vilket du kan läsa mer om på den här sidan.

Det kan räcka med att minskar storleken på portionerna och käka mindre för att hålla extravikten borta långsiktigt. Det handlar inte om självsvält utan om att inte äta mer kalorier än du kan förbränna dygnsvis. Ibland kräver ämnesomsättningen en push när de traditionella tillvägagångssätten inte ger resultat av någon anledning.

Finns det gå ner i vikt tabletter och hur använder man dem?

Det finns egentligen inget snabbt piller för att effektivt minska fett utan träning och rätt matintag. Finns det ett sådant piller är det troligen inte speciellt hälsosamt eller lagligt att inhandla och använda. Men det förekommer absolut tabletter som skrivs ut för att underlätta viktnedgång när inget verkar hjälpa efter år av olika bantningskurer och förändringar.

Ett mer jordnära och naturligt val utan receptlapp är förslagsvis Spirulina. En ätbar, nyttig mikroalg som finns i både saltvatten och sötvatten. Den räknas som en så kallad super food och hjälper kroppen stabilisera blodsocker och bli av med onödiga fettanlagringar. Gravida och ammande kvinnor bör undvika detta hälsotillskott, det har utrensande effekter vilket kan vara skadligt för tjejer som är havande. Det finns inte tillräckligt med pålitlig forskning kring hur Spirulina överförs i modersmjölken.

Ett klassiskt beprövat läkemedel för att gå ned i vikt är Xenical (orlistat) men måste skrivas ut av legitimerad läkare. Kapseln blockerar till viss del upptaget av fett i tarmen, men fungerar inte för alla individer. Har man inte uppnått effekten som eftersträvas med denna medicinering ska behandlingen avslutas efter beslut från sjukvården.

Lider du av en sjukdom som gör det betydligt svårare att gå ner i vikt snabbt och har fått Orlistat utskrivet av din lokala doktor? Medicinen finns tillgänglig på marknaden med direkt beställning online, hur smidigt som helst i oroliga virustider då många håller sig borta från Apoteket och långa tidskrävande köer bland andra människor. Onlinebeställning underlättar i vardagen.

Viktminskning efter graviditet eller efter förlossning - hur gör man?

Att bli av med den gravidövervikt man ådragit sig efter en graviditet sker inte på en vecka snabbt hemma. Aamningen kan leda till snabb viktnedgång efter förlossningingen utan påskyndning av processen. Addera styrketräning och motionsaktiviteter för att väcka kroppens sovande muskler till liv, och konsumera näringsrik, ren och sund mat som är essentiell för dig och barnet. Kom dock ihåg att avstå från gå ned i vikt tabletter när du ammar eller är havande, om du inte specifikt ordinerats av läkaren.

Kan man gå ner i vikt utan träning och utan diet?

Skulle man i praktiken kunna gå ner i vikt utan att träna och utan diet? Svaret är ja, men det är ganska sällsynt och inget att sträva efter. Som vi nämnde ovan är det vanligt att du tappar ett och annat kilo som ammande mamma. En del påstår att kilona fullständigt rasar av kroppshyddan under denna processen.

De flesta gå ner i vikt tabletter måste kombineras med en ren livsstil som inte undergräver det medicinen ska fixa till. Vill du tappa 10 kilo fort och få ett bra före och efter resultat måste du oftast satsa för kung och fosterland och verkligen vara noga med vad du stoppar i dig och att du rör på dig. När dina kostvanor förbättras och din kropp rör sig mer kommer du automatiskt också att må bättre fysiskt och mentalt eftersom allt är i harmoni inom dig och du får de näringsämnen som är A och O.

I grunden rör det sig det om balans, disciplin och investering. Har du fastnat i gamla spår måste du styra skutan i rätt riktning och tänka på helheten. Det kan vara lika simpelt att upprätthålla en god cirkel som en ond, destruktiv sådan.

Mitt konto