Eget Apotek
Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Din vagn
SEK 0.00

Allt om mediciner och preparat som ökar mäns sexlust i det vardagliga livet

Låg och förlorad libido pratar få män om, även fast virilitet spelar en central roll inom manlighet. Mäns drift är ansett som något som alltid ska finnas, en källa av oändlig energi som man tappa in i när som helst. Med åldern är det gemensamt att undra ”varför har jag ingen lust längre?” och känna ”jag har ingen sexlust alls”. Även om skillnaden mellan män och kvinnors kåthet kan variera, är det vanligare att män har större drivkraft tack vare större testosteronnivåer. Men dem nivåerna förändras i och med folks ålder. I den här artikeln undersöker vi varför man tappar lust, vad som ökar den och vilka hjälpmedel som finns tillgängliga.

Minskad Sexlust hos män är ett universellt trubbel

Minskad sexlust hos män är ett mänskligt fenomen. Det är något som kommer i vågor, ibland har man mer, ibland mindre. Skälen kan vara många, men en gemensam faktor för alla är åldrandet.

Även om sexdrivet fortfarande är högfärdigt när man är 30 år gammal, så börjar testosteronnivåerna i kroppen minska vilket är en väsentlig del av människors libido. Mäns testosteronnivåer efter 50 är befintligt mycket lägre än innan 30. Har man tappat sin libido vid högre ålder kan man göra ett test som undersöker vilka nivåer man ligger på.

Det sociala och biologiska: Varför ingen Sexlust?

Det finns rad olika skäl till varför tappad upphetsning är prevalent i ens liv. Nedsatt sexlust hos män kan bero på både mentala och biologiska mekanismer. Några av de mest allvardagliga skäl kan vara relationsproblem med lycka i äktenskapet kan orsaka problematik. När man vart tillsammans under många år är det vanligt att den sexuella attraktionen avtar och att kommunikationsproblem, konflikter och sämre tillit uppstår.

Relaterad Artikel: Köp Viagra (Sildenafil) 100 mg i Ett Onlineapotek Till Ett Fördelaktigt Pris

Stress, oro eller trötthet är också strul som ger stora implikationer i det generella livet och likaså på ens libido. Depression leder bland annat också till låg sexualdrift som symptom.

Här är diabetes värt att nämna. Personer med diabetes har ofta sämre testosteronnivåer, vilket i sin tur ebbar sexdriften. Efter 50 och 70 kan även kroppens mobilitetsproblem vara en motverkande kraft i att man inte vill interagera i fysisk aktivitet då det gör ont i muskler och leder.

Om man har sköldkörtelsjukdomar kan även det vara ett grundproblem då sjukdomen visar sig i form av erektil dysfunktion, tidig utlösning och lågt lysten. En grundorsak är lägre nivåer av cirkulerande könshormoner som gör att kemiska processer i kroppen slutar fungera som de ska.

Hur ökar man lusten igen då? Beroende på vad problemet är kan man själv ändra sitt beteende för att få ökad lust.

Naturliga preparat för ökad sexlust för män

För att få tillbaka eller öka sexlusten finns både naturliga vägar och medicinska preparat som kan förtäras.

Naturliga preparat för ökad sexlust som kan återställa sexuella upphetsningsförmågan kan bestå av olika frukter, örter och vin. Avokado, fikon och bananer nämns som frukter som kan förtäras. Dessutom är dessa källor till både vitaminer, bra fetter och mineraler som bidrar med högre blodflödet i hela kroppen, även sexorganen, som också är en källa till hälsosamt sexliv.

Choklad har under historiens gång blivit en symbol för lust och utstrålning av sexuell energi. Det är inte bara en myt, utan choklad frigör något vid namn serotonin samt fenetylamin, vilket kan producera afrodisiakum och uppfriskande effekter.

Vitlök och örter som basilika kan också vara alternativ som ger en upphöjande effekt. Doften av basilika stimulerar luktsinnet och vitlök kan öka blodcirkulationen då innehållet av allicin är rikt. Ginko är ett annat namn som uppkommer vid tal om ökad könsdrift. Enligt forskning hjälper örten mot sexuell dysfunktion. Därutöver understödjer den mot ångest. När ingen ångest råder leder det till färre besvär i sängen.

Medicin för ökad sexlust för män kan vara komplicerat

Hur man ökar sexlusten med piller kan vara komplicerat, speciellt om man inte vet vilka underliggande processer som förhindrar en till att bli upphetsad. Ingen medicin för ökad sexlust för män är tyvärr magisk, men det finns alternativ som fungerar för vissa. Antidepressiva minskar självfallet depression, men det visar sig också att medicinen har en bieffekt som ökar begäret. Lyckopiller av olika slag har också påvisats hjälpa som indirektmedicin. Inget tips kommer fungera för alla. Allmänna rekommendationer för välmående kan ge stöd ur ett långsiktigt när ingen trötthet känns av, minskad stress, minskar intaget av alkohol och ökad fysisk aktivitet så rapporterar en stor del av folk att man också känner ett större behov av sex.

Vad som passar för just dig måste man experimentera för att finna. Men ett grundråd i sökandet till ungdomligt sexliv är att hitta grundproblemet till att situationen inte står rätt till i sängen. Det kan vara med hjälp av läkare, psykologi eller till och med dina egna reflektioner. Med rätt trångmål att lösa blir det lättare att experimentera med lösningar.

Mitt konto